Der kan være mange gode grunde til at indsætte en disk nr.2.

Det kan blot være fordi man ønsker mere plads. Det kan også ske, at den computer man har købet er født med en lille harddisk/SSD.

Mange brugere ønsker hurtig opstart samt et hurtigt operativt system. Derfor er det en god ide at bruge en SSD til styresystemet. Billeder, videoer, dokumenter og andet data kan placeres på en almindelige SATA harddisk, fordelen herved er, at en almindelig harddisk er billigere end en SSD.

Vi anbefaler at C drevet er forbeholdt en SSD. Den anden disk kan også være en SSD eller en almindelig harddisk, det kommer an på ens behov!

Det er ikke alle computere der har plads til en disk nr. 2, hvorfor det er en god ide at tjekke computeren før man køber en ny disk!

  1. Hold Windows-tastennede på tastaturet, og tryk på R
  2. Dette vil starte hjælpeprogrammet. Skriv msci tekstfeltet, og tryk derefter på Enter. Dette åbner dialogboksen Windows Diskhåndtering
  3. Højreklikpå området, og vælg den ikke-allokerede plads på Ny simpel diskenhed
  4. Dette starter Guiden Ny simpel diskenhed. Denne vil guide dig gennem installationsprocessen
  5. Tildel disken et drevbogstav. Du kan vælge et drevbogstav, der ikke er i brug
  6. Vælg en fil til disken. Filsystemet er grundlæggende den type af format eller fundament, som lagringsenheden har. Hvis du vil installere Windows OS til partitionen, skal du vælge filsystemet NTFS
  7. Navngiv partitionen i tekstfeltet Diskenhedsnavn. Du kan vælge et navn til din partition
  8. Klik herefter på Udfør for at oprette den nye partition.

Kilde: Windows

Opret Ny Harddisk