iPhone 12 & 12 Pro anmeldelse: Apple træder ind i 5G æraen

Kløften mellem almindelige og Pro iPhones er mindre end nogensinde.

 

Med risiko for at lyde lidt dramatisk, iPhone 12 og iPhone 12 Pro er ikke bare dette års telefoner – de er begyndelsen på en ny æra hos Apple. Virksomheden annoncerede en boatload af ny hardware tidligere på måneden.

 

Med alt det sagt, her er hvad vi finder interessant om disse telefoner: de er endnu mere ens, end vi havde forventet, før vi begyndte at teste dem. Kløften mellem den “almindelige” iPhone og Pro iPhone er krympet, og det er gode nyheder for alle, der ikke ønsker at bruge flere penge. Men det betyder også, at valget mellem de to ikke er nogen let opgave.

 

Fordele
  • Nyt Pro-lignende design
  • Meget forbedret Super Cinema XDR-skærm
  • Enestående ydeevne 5G er her, hvis du vil have det
  • Store kameraer

 

 
Ulemper
  • Batteriets levetid er ikke så god som iPhone 11
  • Apps og iOS skal optimeres til 5G
  • Kameraopsætningen er ikke så fleksibel som Pro’s

Resumé

Dette års iPhone 12 er et stort spring med næsten alle mål fra iPhone 11. Endnu bedre, kløften mellem almindelig 12 og Apples Pro er dramatisk fladende. IPhone 12’s blanding af design, ydeevne og pris gør det så tæt på en no-brainer som muligt, selvom folk, der elskede iPhone 11’s batterilevetid vil blive lidt skuffet.

 

Konfigurationer

IPhone 12 og 12 Pro er de mest lignende modeller i Apples nye iPhone line-up. Her er de forskellige versioner, der vil gå på salg den 23 oktober:

iPhone 12: 64GB ($799), 128GB ($849), 256GB ($949)

iPhone 12 Pro: 128GB ($999), 256GB ($1.099), 512 GB ($1.299)

En hurtig bemærkning: De priser, der er anført for iPhone 12 er, hvad du ville betale for carrier-specifikke modeller, hvis de købes direkte fra Apple.

Det er også værd at bemærke, at uanset hvilken version af iPhone 12 der appellerer til dig, så kommer din nye iPhone 12 med færre tilbehør end nogensinde. De kablede øretelefoner? De er væk. Ditto til standard USB-opladningsklodsen. I et forsøg på at minimere e-affald, alt, hvad der kommer med iPhone 12 og 12 Pro er en USB C-til-Lightning opladning kabel.

Et velkendt nyt design

For at fortælle historien om forholdet mellem iPhone 12 og 12 Pro, er vi nødt til at spole tiden tilbage et par år. Apples første “budget” flagskib var iPhone XR, som blev annonceret i 2018 sammen med iPhone XS og XS Max. Inden længe var det Apples bedst sælgende iPhone. Apple måtte indgås kompromiser. Disse billigere telefoner var tykkere, de var lidt tungere, de havde større kanter og ringere skærme.

I år er tingene anderledes. IPhone 12 Pro er stadig pænere af de to enheder, men for første gang, er Apples budget flagskib er ikke langt bagefter.

Det første du vil bemærke om disse iPhones er deres nye, iPad Pro-lignende æstetiske design. Begge organer er mere kantede og har flade kanter, som hjælper iPhone 12-serien, der skiller sig ud blandt de mange aggressivt kurvede smartphones vi har set i år. Jeg er en af de mennesker, der tror iPhone design toppede med iPhone 5, så naturligvis, jeg elsker Apples arbejde her – disse er tydeligt moderne enheder, med en slags velkendt flair. Endnu vigtigere, begge er i det mindste lidt mindre end de telefoner, de erstatter. 

 

MagSafe slår tilbage

Der er endnu en stor design forandring, og det er mere end hvad vi kunne forvente: MagSafe. Inde i 12 og 12 Pro, sammen med alle de sædvanlige trådløse opladning virksomhed, er to magneter. Den ene er formet som en ring, og er for det meste beregnet til at låse MagSafe opladeren på plads. Det er en smart idé, og den afhjælper et af de største problemer med trådløs opladning – at finde sweet spot. Apple siger også, at ved at låse opladeren på plads med en magnet, kunne de opnå peak opladningshastigheder så højt som 15W. Nu, med alt det sagt, trådløs opladning er generelt for ineffektiv til at være værd at bruge min tid på, men MagSafe løser nok af de smerte punkter, måske begynder jeg at ændre mit synd.

Det gør ikke ondt, at MagSafe-stikket låser så stærkt, at du stadig kan tage din iPhone op og bruge den, mens du oplader “trådløst”. Magneterne er sandsynligvis stærke nok, at du sandsynligvis kunne montere opladning’s pucken på væggen og bare hænge din iPhone.