Kan jeg opgradere min computer? Det er et spørgsmål mange stiller sig selv. Oftest finder de fleste det besværligt og dyrt, og så kan man ligeså godt købe en ny! Det er ikke altid tilfældet! 

Det er altid værd at undersøge hvad ens computer kræver for at være ajourført , eller hvilke komponenter der kræves for at køre de nyeste spil! 

Det kan også ske at ens computer er blevet sløv med tiden. 

Her kommer der en lille guide til hvad man kan gøre!

HDD/SSD

På de ældre computere kan der sidde en HDD (Hard Drive Disk), den er rotere bar, og kan rotere med 5400 eller 7200 omdrejninger, den type harddiske kan hurtigt slides, og kan komme til kort når man ønsker en hurtig opstart og i heltaget en hurtig computer. Dog har en HDD diske mange andre gode fordele, såsom lagring af billeder, vidoer, spil m.m.

Den nye teknologi som har overtaget HDD er SSD (solid state drive). Den er baseret på flash teknologien. Har ham hidtil kørt med den gamle HDD, vil man opleve en verden til forskel! SSD findes i mange former, afskygninger og prisklasser. Vi anbefaler Samsung EVO, Kingston Now A400 og Crucial MX500. Hvis pengepungen tillader det, skal man som udgangspunkt vælge mindst 480/500GB. Hvis der på computeren er plads til at montere flere diske, så anbefales der at man bruger SSD’en til styresystemet og en den traditionelle HDD til lagring af billeder, filer, videoer m.m, da det vil være mere rentabelt! 

RAM

Ram kan også spille en stor rolle. RAM (Random Access Memory), det er en betegnelse for arbejdshukommelsen i computere. RAM har en direkte indflydelse på computerens hastighed, forstået på den måde;

  • Hvor mange programmer kan jeg åbne på samme tid
  • Multitasking
  • M.M.

Vi lever i en tid, hvor gaming og andre programmer kræver høj ydelse, derfor anbefaler vi mindst 8GB ram. Man kan ikke bare købe tilfældige RAM klodser. Man skal være obs på flere ting. Hz, DDR, fysisk størrelse m.m.

PÅ DE NYE COMPUTERE

På de nye computere kan rammene og SSD være loddet på, det bevirker at man er låst for opgraderingsmuligheder, dvs. at man ikke kan opgradere ens computer. Det er ekstremt vigtigt, at man får den rette vedledning hvad angår hukommelse og antal RAM, da man ikke kan fortryde, det er vigtigt at du fremtidssikre dig og kender dine behov! 

HVAD KAN MAN ELLERS OPGRADERE

  • Styresystemet – det er alfa omega at man er ajourført med den nyeste version af OS (Windows eller MAC). De nyeste versioner har forhøjet sikkerhed og lukker evt. for diverse sikkerhedshuller.
  • Driver – er din mus stoppet med at virke, eller er der ingen lyd, ”lagger” Fortnite, så er det værd at opgradere driveren til grafikkortet. Dette kan nemt gøres under enhedshåndtering. Hvad angår grafikkortet, så kan man på de fleste computeren tjekke diverse settings under computerens egen grafikkort kontrolpanel!